Fogyás és kívánt testsúly elérésére és megtartására irányuló étrend összeállítása


Rengeteg csodafogyókúra létezik, amelyek rövid idő alatt biztos, gyors fogyást ígérnek, de jellemzően ezek meglehetősen szélsőséges módszerek. Általában a fogyás, mint gyors eredmény be is következik, de amint a plusz kilókat sikerül leadni és visszatérünk a korábbi étkezési szokásokhoz, a kemény munkával leadott kilók rögtön visszakúsznak. A klasszikus értelemben vett fogyókúrák ilyen értelemben éppen ezért csak átmeneti megoldást, illetve eredményt nyújtanak.

Az egészség fenntartásának és a fogyás elérésének leghatékonyabb módszere minden esetben az életmódváltás, amely az egészségtudatos emberek csodafegyvere. A kampány diéták helyett a megfelelő életmódváltás tud hosszú távon is tartós fogyást és egészséges életet eredményezni. Bár az életmódváltás során a fogyás, illetve a változás mértéke lassabb ütemű lehet, az eredmény ugyanakkor hosszú távon is látványos és fenntartható marad. Mindeközben az étkezési szokások átformálódnak, a kialakult rutinnal pedig fokozatosan erősödik az önfegyelem és a kitartás is a kevésbé egészségtudatos ételek nem fogyasztása felé. A kényszer és a megvonás érzésének helyét egy kiegyensúlyozott, szerethető és hosszú távon is tartós eredményt hozó életforma veszi át.

Az elindulás az életmódváltáshoz vezető úton sohasem egyszerű. Célszerű ezért az első lépések megtételéhez dietetikus szakember segítségét kérni, aki gyakorlati és elméleti táplálkozási alapismeretek átadásával és megfelelő motivációval nyújt megfelelő támogatást a személyre szabott diéta megértésének és kialakításának kezdeti időszakában. A dietetikus nemcsak a személyre szabott étrend összeállításában segít, de hasznos tippekkel, főzési praktikákkal a mindennapi nehézségekben is segítséget nyújthat az életmódváltás kapcsán.


Aroma

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Categories

Follow us