Gyógytorna


Számos tényező és testi változás befolyásolja a medencefenék izmainak megfelelő működését, amelynek diszfunkciója jellemzően már csak akkor kap figyelmet, amikor konkrét panaszok jelentkeznek, inkontinencia, krónikus székrekedés, aranyér, krónikus kismedencei fájdalom, kismedencei süllyedések vagy szexuális diszfunkciók formájában. A kismedencei panaszok többnyire nehezen foghatóak meg, így a páciensek részére sem egyértelmű sok esetben, hogy milyen szakértőhöz forduljanak panaszok esetén. Ennek hozadékaként sokan évekig élnek a tünetek fogságában, szégyenérzetben, segítség nélkül. A célirányosan a medencefenék izmainak megerősítését célzó kismedencei gyógytorna olyan speciális tornagyakorlatokat jelent, amelyek célja a kismedence és a hozzá kapcsolódó izmok megerősítése és megfelelő regenerációja. A medencefenék izmainak állapotfelmérést, valamint a meggyengült izmok megerősítését célzó hatékony terápiák kialakítása intézményünkben kismedencei gyógytornász-fizioterapeuta segítségével történik.
A medencefenék izomzat terápiás kezelése hatékonyan alkalmazható várandósoknál a szülésre való felkészülésben, a szülés utáni rehabilitáció folyamatában, inkontinenca, krónikus székrekedés, IBS (irritábilis bél szindróma), aranyér, krónikus kismedencei fájdalom, kismedencei süllyedések, valamint szexuális diszfunkciók kezelésében.

Fennálló panaszok esetén javasolt a kezelőorvossal, valamint gyógytornásszal konzultálni, aki a kórelőzmények ismeretében, az egyéni állapot és igények alapján állítja össze a célirányos terápiákat. A kismedencei gyógytorna hatékony eszköze lehet a már fennálló panaszok kezelésének, vagy prevenciós jelleggel azok megelőzésének, ez azonban csak egy része az intim egészség fenntartásának. A megfelelő testmozgás, a helyes testtartás, valamint az egészséges életmód szintén elengedhetetlen részei a kismedencei diszfunkciók megelőzésének.


Aroma

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Categories

Follow us