Coaching

coaching

Egy betegség sosem jelenti kizárólag csak a test működésének zavarát. Leginkább egy összetett, saját történet része, amely belső világunk mélyebb rétegeiben is gyökerezik. A testi tünetek, a fájdalom, az állandó és visszatérő panaszok mögött mindig rejtőzik egy szövevényes narratíva, amely szorosan összefonódik a figyelmen kívül hagyott vagy nem érzékelt lelki és érzelmi tényezőkkel.

Miközben orvostól orvosig lépkedünk és kizárólag onnan és a gyógyszerektől várjuk a gyógyulást, gyakran elveszítjük saját történetünk szálait. Az egészségügyi rendszerben való utazás során könnyen elhanyagolódhat a saját szerep jelentősége a gyógyulási folyamatban. Ahhoz, hogy valóban megértsük, hol tartunk most, le kell merülnünk saját mélységeinkbe és hozzáférhetővé tenni azokat a belső tényezőket, amelyek befolyásolják egészségi állapotunkat. Az egészségi problémák mögött álló lelki tényezők megértése gyakorlatilag elengedhetetlen a teljes gyógyuláshoz. Az érzelmi stressz, a lelki terhek, és a hosszú időn át cipelt elhanyagolt érzelmi szükségletek mind-mind szerepet játszanak abban, hogy miért alakulnak ki bizonyos betegségek vagy miért nehezedik meg annyira egy gyógyulási folyamat. Önismeret nélkül, önmagunk „tudása” nélkül csak félmegoldások születhetnek, pedig a tudás mindannyiunkban ott van.

A fejlődésfókuszú coaching ezt az utat segít bejárni, abba az irányba mozdít, hogy újra kapcsolatba lépjünk saját történetünkkel és megértsük, hogy miért vagyunk ott, ahol most tartunk. Az integrált megközelítés, ami figyelembe veszi mind a testi, mind a lelki tényezőket, kulcsfontosságú a teljes és hosszú távú gyógyuláshoz és elengedhetetlen kiegészítője és támogatója az orvos segítő munkájának. A változás mindig belülről indul, a történet pedig hozzánk íródik, nem kell kitalálni, megtervezni. Elegendő elindulni önmagunkkal és hagyni, hogy a saját valóságunk végre kibonthassa magát. Minden, ami valóban az egyénről szól, az sosem vesz el belőle csak hozzátesz ahhoz a csodához, amiért valójában létezünk.


Aroma

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Categories

Follow us