Nyári Arcápolás – Fókuszban az Aknés Bőr

aknés bőr

A nyári bőrápolás különös fontosságú a fokozott napfény és UV sugárzás hatásai miatt. Bőrgyógyászainkat kérdeztük, hogy mire érdemes fokozottan odafigyelni, min szükséges esetleg változtatni a kánikulában a napi bőrápolási rutin mentén?

Legfontosabb a fényvédelem

Az UV sugárzás bőrre gyakorolt káros hatásai visszafordíthatatlanok a mindennapos fényvédelem éppen ezért kiemelt fontosságú az év minden napján. A napsugárzás hosszú távon hozzájárul a bőr rugalmasságának elvesztéséhez és a ráncok idő előtti megjelenéséhez.

TIPP: Védd magas faktorszámú (SPF50) fényvédő készítménnyel az arc, a nyak és a dekoltázs érzékeny bőrét minden nap a reggeli a rutin utolsó lépéseként.

Hidratálás és C-vitamin bőröd egészségéért

Részesítsd előnybe a könnyedebb állagú hidratáló készítményeket, amelyek nem nehezítik el a bőrt a nagy melegben és könnyebben be is szívódnak. Mindezt kombinálhatod hialuronsavas szérumokkal is. A komplex C-vitamin tartalmú szérumok a reggeli rutin részeként mindamellett, hogy védik bőrödet a káros környezeti hatások ellen, segítenek az UV sugárzás okozta pigmentfoltok csökkentésében, valamint a fényvédelmet is felturbózzák.

TIPP: Építs be a reggeli rutinba a tiszta C-vitamin tartalmú antioxidáns szérumokat különösen, amelyek E-vitamint vagy ferulic savat is tartalmaznak.

Hámlasztás és a retinol

Az AHA sav (különösen a glikolsav) alapú hámlasztók fényérzékenyítő hatásuk miatt a nyári időszakban kevésbé ajánlottak.  BHA és a PHA savas hámlasztást, azonban nyugodtan beépítheted a nyári bőrápolási rutinodba is, hiszen ezek nem fényérzékenyítik a bőrt.  A retinol nyári használata körül szintén sok kérdés szokott felmerülni. Maga a retinol alapvetően nem fényérzékenyíti a bőrt, ugyanakkor a retinoidok különösen fényérzékenyek és napfényben jelentősen veszítenek hatékonyságukból. Amennyiben nyáron is használsz retinol készítményt mindenképpen este vidd fel a bőrödre.

A fényvédelemről (SPF50) természetesen ilyenkor se feledkezz meg napközben a maximális hatékonyságért, valamint hogy megóvd bőrödet a káros UV sugaraktól.

TIPP: Ha nyáron is használsz retinol készítményt mindenképpen este vidd fel a bőrödre és figyelj a fényvédelemre.

Arctisztítás

A nyári hónapokban is elengedhetetlen bőröd megfelelő tisztítása az esti rutin részeként. A jól megtisztított bőrbe az esti rutin során felvitt bőrápoló készítmények hatóanyagai is jobban be tudnak épülni.

TIPP: Használj olajos alapú arctisztítót vagy micellás vizet a fényvédők és a smink maradványainak eltávolítására, majd jöhet a géles / habzó lemosó a maradék szennyeződések kíméletes eltávolítására.

Aknés bőr bőrápolása

A problémás, aknés bőr fényvédelme és hidratálása speciális napi bőrápolási rutint igényel. A túlzott napozás, vagy a nem megfelelő fényvédővel kombinált napon tartózkodás súlyosbíthatja az aknés bőrpanaszokat és ezzel összefüggésben hiperpigmentációt okozhat a bőrön.

aknés arcápolás

A gyulladás utáni pigmentációt megelőzésére használj a non-comedogenic címkével ellátott termékeket, amelyek biztosan nem tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek eltömíthetik a pórusokat és nem provokálnak újabb aknés tünetet sem.

TIPP: Építs be olyan célirányos fényvédő készítményeket a mindennapos arcápolási rutinban, amelyeket kifejezetten zsíros és pattanásos bőrre fejlesztettek ki.


Aroma

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Categories

Follow us