Hogyan Károsítják Bőrünket az UV Sugarak?

Fényvédelem

A bőr korral való változása, a ráncok kialakulása egy természetes folyamat része. Az idősödés jelei körülbelül a húszas éveink közepén mutatkoznak meg először bőrünkön: megjelenek az apróbb ráncok, barázdák, valamint a bőr rugalmassága is elkezd megváltozni. Ezt a folyamatot genetikai és külső környezeti tényezők egyaránt meggyorsíthatják. A külső tényezők közül a napfény károsító hatása az egyik leglátványosabb az idősödés korai jeleinek kialakulásában.

A bőr öregedésének folyamatait az UV, kiemelten az UVA jelentősen felgyorsíthatják. Az arcon megjelenő bőröregedés jeleinek mintegy 80%-áért felelős a bőr UV-sugaraknak való kitettsége.

Bőröregedés - UV

Az UV sugarak hatására a bőrben szabadgyökök képződnek, beindul a kollagén lebomlása, melynek eredményeképpen elkezdődik a bőr idő előtti öregedésének folyamata. A ráncok és a pigmentfoltok megjelenéséért az úgynevezett UVA sugarak felelősek, amelyek hosszútávon a bőr maradandó károsodásához vezetnek.

A bőr öregedését megállítani ugyan nem tudjuk, de a folyamat lassítására számos módszer közül válogathatunk. A célzott bőrfiatalító esztétikai kezeléseken túl a tudatos fényvédelemmel sokat tehetünk bőrünk egészségének és fiatalságának megőrzése érdekében hosszú távon is.


Aroma

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Categories

Follow us