Hogyan előzhetőek meg az egyes nemi úton terjedő betegségek?

nemi betegség

A nemi úton terjedő betegségek (STD) jellemzően szexuális érintkezés útján fertőznek. Az STD fertőzések széles körben terjedhetnek és bárkit érinthetnek, aki nemi éltet él, éppen ezért a nőgyógyászunk által javasolt személyre szabott megelőzés és a felelős szexuális élet rendkívül fontos a fertőzések elkerülése érdekében.

A nemibetegségek megelőzésének legbiztosabb módszerei: a megfelelő védekezés, az elérhető védőoltások kérése, valamint a partner és önmagunk rendszeres STD szűrése.

VÉDEKEZÉS: az óvszer használata jelentősen csökkentheti a nemi betegségek kockázatát. Az óvszer az egyetlen olyan eszköz, amely egyaránt véd a nem kívánt terhességtől és a szexuális úton terjedő betegségektől is. Az óvszer használata valamennyi szexuális tevékenység során fontos, csak így nyújt megfelelő védelmet! A számunkra ideális egyéb kiegészítő fogamzásgátlási vagy megelőzési módszerrel kapcsolatban javasolt nőgyógyászunkkal konzultálni.

VÉDŐOLTÁSOK: léteznek olyan védőoltások, amelyek védettséget jelentenek a leggyakoribb nemi betegségek, például a HPV ellen. Az oltás fontos és szakmailag is ajánlott a megelőzés szempontjából. A HPV oltások gyermek és felnőttkorban is beadhatóak és védelmet nyújtanak egyes alacsony és a magas rizikójú HPV típusok ellen.

nemi úton terjedő betegség  STD
Léteznek olyan védőoltások amelyek védettséget jelentenek a leggyakoribb nemi betegségek ellen

SZŰRŐVIZSGÁLATOK: Bizonyos nemi betegségek akár tünetmentesek is lehetnek, így átadhatóak anélkül is, hogy rajtunk vagy partnerünkön bármilyen panaszt észlelnénk. A rendszeres szűrővizsgálat – különösen új partner esetén – csökkentheti a STD megbetegedések kockázatát.

Panaszok esetén se halogassuk a kivizsgálást, hiszen az elhanyagolt, nem kezelt fertőzések továbbadhatók partnerünknek, valamint idővel komolyabb szövődményeket is okozhatnak.

Forduljunk nemi betegségek terén szakértő nőgyógyászhoz, aki a megfelelő diszkréció és kölcsönös bizalom mellett segít a számunkra ideális kezelés kialakításában, valamint az életvitelünknek megfelelő megelőzési módszerek hosszú távú kialakításában is.


Aroma

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Categories

Follow us