A Nyár Bosszantó Kísérője: Túlzott Izzadás

verejtékezés

A nyár kezdetével egyre több páciensünk keres fel bennünket és számol be a izzadás okozta bosszantó tünetekkel.

Testünkön 2-4 millió verejtékmirigy található. Ezek a mirigyek felelősek a hőháztartásunk szabályozásáért. Legtöbb verejtékmirigy a hónaljban, talpakon, tenyereken és a homlokon helyezkedik el. Az izzadás egy teljesen természetes folyamat, amelynek mértéke egyénenként eltérő lehet. Fizikai munka, sportolás közben vagy magas külső hőmérséklet hatására az erőteljes izzadás a normális élettani folyamat része, hiszen szervezetünk így próbálja meg visszahűteni testünket.

Egyeseknél azonban megfigyelhető a verejtékmirigyek túlzott aktivitása, amelynek következményeként a fokozott izzadás frusztráló tünetei már nyugalomi állapotban is jelentkeznek. A túlzott verejtékezés hátterében gyakran hormonális eltérések állnak – a pajzsmirigy túlműködés, a menopauza vagy a diabétesz egyik tünete is lehet. A fokozott izzadás hátterében meghúzódó okok kivizsgálásához minden esetben szakorvos bevonása szükséges.

izzadás

A túlzott verejtékezés érintheti az egész testfelületet, de jelentkezhet csak egy-egy meghatározott területen is: elsősorban a hónalj, a talpak, a tenyér vagy a fejbőr területein tapasztalhatunk normálistól eltérő verejtékezést.

A hónalj területén jelentkező kontrollálhatatlan izzadás miatt kialakult diszkomfort érzethez társul a kellemetlen testszag, amelyet a bőrön elszaporodó baktériumok bomlástermékei okoznak. Sokszor tapasztaljuk, hogy a dezodorok hatástalannak bizonyulnak, hiszen ezek a készítmények csak elfedik baktériumok által keltett szagokat, nem csökkentve ezáltal az izzadás mértékét. Így, ha valóban hatékony megoldást szeretnénk, ajánlott olyan kezelést választani, amely célzott hatást gyakorol a verejtékmirigyek aktivitásának csökkentésére.

A modern esztétikai eljárások palettáján helyet foglaló kezeléseink hozzájárulnak az izzadás mérsékléséhez, ezáltal enyhítve zavarba ejtő panaszokat.


Aroma

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Categories

Follow us