Cukorbetegség szűrőcsomagok szakorvosi iránymutatással

Cukorbetegség szűrőcsomagok

Cukorbetegség szűrőcsomag – diabétesz gyanú vagy ismert cukorbetegség esetén

A cukorbetegség különböző állapotainak szűrésére összeállított diagnosztikai csomagajánlatainkat célirányosan úgy alakítottuk ki, hogy minél részletesebb információt kapjunk egy fennálló diabétesz és annak aktuális stádiumának vizsgálatára vonatkozóan. Vizsgálati csomagunkat mindazoknak ajánljuk, akik még a kóros szövődmények kialakulása előtt szeretnék megelőzni a cukorbetegséget, vagy akik ugyan már diagnosztizált cukorbetegségben szenvednek, de szeretnék tudatosan nyomon követni és diabetológiai kontroll alatt tartani állapotukat az életminőség fenntartása és egészségük megőrzése érdekében.

Miért fontos a cukorbetegség időben való felismerése?

A cukorbetegség talán az egyik leggyakoribb, minden tizedik embert érintő megbetegedés. Leggyakrabban 40-65 éves korban kerül először diagnosztizálásra, de a betegség akár már sok évvel korábban is elkezdődhet anélkül, hogy különösebb panaszokat okozna. Tekintettel, hogy a cukorbetegség önmagában nem fáj a kezeletlen állapot akár évekig is fennállhat anélkül, hogy diagnosztizálásra kerülne, így sokan nem is tudnak róla, hogy érintettek, vagy hajlamosak a betegségre.

A betegség korai stádiumában nincsenek jellegzetes tünetek, ezért a leggyakrabban csak szűrővizsgálat vagy más panaszok mentén végzett kivizsgálás segít a diagnózis felállításában.

Mi a laborvizsgálat jelentősége a cukorbetegség diagnózisában?

A labordiagnosztikai vizsgálat elengedhetetlen részét képezi a diabetológiai szűrésnek, mint annak első és legfontosabb lépése. A vér- és vizeletvizsgálatok, a vércukor- és HbA1c mérések lehetővé teszik többek között a glükózszint pontos meghatározását, ezáltal a diabétesz típusának megállapítását.

Laborvizsgálati csomagunk tartalmazza mindazon egyéb paramétereket is, amelyek a cukorbetegség következtében kialakult lehetséges szövődmények (pl. vesekárosodás, májfunkciók eltérései) időben való felismerésére vagy a betegség előrehaladottságának megállapítását támogatják.

A cukorbetegség állapotok valós feltérképezéséhez ultrahang vizsgálat is szükséges.

A diabétesz állapot szűrésekor kiemelten szükséges foglalkozni a lehetséges szövődmények következtében kialakult elváltozások átfogó vizsgálatával is. A hasi ultrahang segítségével elsősorban a máj, a hasnyálmirigy, a vesék és a kismedencei szervek állapotát vizsgáljuk. A nyaki verőerek vizsgálata pedig információt nyújt az esetlegesen már kialakult kardiovaszkuláris elváltozások meglétéről vagy azok rizikójáról. 

cukorbetegség
A <a href=httpsmedicarehuszolgaltatasnyaki erek ketoldali ultrahang vizsgalata carotis doppler target= blank rel=noopener title=>nyaki verőerek<a> vizsgálata is részét képezi a szűrőcsomagnak

A célirányos laborvizsgálat és ultrahang vizsgálatok egyben nyújtanak teljes képet a cukorbetegség valós állapotáról, segítenek a szövődmények korai felismerésében és a hatékony kezelések kialakításában.

A csomag tartalma:

CUKORBETEGSÉG SZŰRŐVIZSGÁLATI CSOMAG AJÁNLATOK – még nem ismert cukorbetegség szűrésére, annak gyanúja esetén

  • Cukorbetegség laborvizsgálat (éhgyomri glükóz, HbA1c, Karbamid, kreatinin, vizelet kreatinin, microalbumin, GOT,GPT,GGT,ALP, inzulin, C-peptid, teljes vizelet, vérvételi és leletkezelési költség) – 17.000 Ft
  • Cukorbetegség laborvizsgálati csomag, hasi ultrahang vizsgálattal kiegészítve – 44.000 Ft
  • Cukorbetegség laborvizsgálati csomag, Hasi ultrahang és Nyaki ütőerek Doppler ultrahang vizsgálatával kiegészítve – 73.000 Ft

CUKORBETEGSÉG SZŰRŐVIZSGÁLATI CSOMAG AJÁNLATAINK – már ismert cukorbetegség vizsgálatra és a betegség utókövetésére

  • Cukorbetegség laborvizsgálat (Éhgyomri glükóz, HbA1c, Karbamid, kreatinin, vizelet kreatinin, microalbumin, GOT,GPT,GGT,ALP, C-peptid, TSH, teljes vizelet) + Hasi ultrahang vizsgálattal kiegészítve – 45.000 Ft
  • Cukorbetegség laborvizsgálati csomag hasi ultrahang és Nyaki ütőerek Doppler ultrahang vizsgálatával kiegészítve – 75.000 Ft

Az eredmények kiértékelésében, eltérés esetén a további szükséges lépések meghatározásában diabetológus, endokrinológus szakorvosaink nyújtanak támogatást rövid írásos kiértékelés és iránymutatás keretein belül.

Az ajánlat 2024. május 21. és július 31. között vehető igénybe. A kedvezmény igénybevételéhez kérjük hivatkozzon CUKORBETEGSÉG SZŰRŐVIZSGÁLATI CSOMAGAJÁNLATUNKRA. További információért érdeklődjön klinikánkon.


Aroma

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Categories

Follow us